top of page
Search

Kaip išsirinkti siuvimo kursus?

Paskaičius įvairiuose forumuose komentarų, paklausus pačių mokinių nuomonės, susidaro įspūdis, kad nėra lengva pasirinkti kur mokytis. Dažnai yra klausiama apie vienus ar kitus kursus lankiusiųjų nuomonės, o neišsiaiškinama iš esmės ką tie kursai siūlo. Esu įsitikinusi, kad visi siuvimo kursai yra geri. Netgi ir tie, kuriuos Jums nupeikė. Paprasčiausiai žmogus, kuriam nepatiko, pasirinko ne tuos ir ne to tikėjosi. Ir ne tie kursai patys geriausi, apie kuriuos randate daugiausiai pagyrimų.

Turiu keletą patarimų, į ką reikėtų atkreipti dėmesį renkantis siuvimo kursus.

Pirmiausiai išsiaiškinkite, ko bus mokoma (kompozicijos, medžiagų mokslo, siuvimo įrangos, konstravimo, modeliavimo, brėžinių darymo iš žurnalų, brėžinių iš žurnalų pritaikymo, sukirpimo, siuvimo pradmenų, siuvimo be primatavimų, siuvimo su primatavimais, kokie drabužiai ar kiti siuviniai bus siuvami ir t.t.). Nereikėtų manyti, kad per trumpą laiką viską įmanoma išmokti. Galbūt tada reikėtų pasirinkti keletą kursų.

Išsiaiškinkite, kaip bus mokoma (pagal programą ar laisvai pasirenkant). Įvertinkite, kuriame lygmenyje Jūs esate. Dažnai nėra skirtumo tarp visai nieko nebandžiusio ir kažką jau siuvančio, tačiau nežinančio pagrindinių taisyklių. Todėl vieniems ir kitiems reikėtų pradėti nuo pradžiamokslio – tokiems mokiniams netiks kursai, kur siūloma pačiam pasirinkti, ką nori siūti. Tačiau, jei žinote, kaip pasirinkti medžiagas, kokie reikalingi įrengimai, žinote brėžinių darymo pagrindines taisykles, šiek tiek orientuojatės siuvimo technologijoje ir mokate siūti tiesią siūlę – tada tokie kursai Jums tikrai tiks.

Svarbu išsiaiškinti kur mokomasi (ar viskas atliekama užsiėmimų metu, ar tik dalis darbų atliekama su dėstytoja, o gal praktinė dalis atliekama namuose). Įvertinkite savo sugebėjimus. Galbūt Jums nereikia nuolatinio dėstytojo stovėjimo šalia ir daugelį darbų galite atlikti savarankiškai namuose ir taip daugiau galėsite padaryti užduočių.

Reikėtų atkreipti dėmesį, kad tuose kursuose kur drabužio siuvimas prasideda konstravimu, modeliavimu, sukirpimu ir baigiama siuvimu su primatavimais, gaminių pasiuvama mažiau, nei ten kur siuvama pagal iškarpas, padarytas iš žurnalų. Todėl įvertinkite, ar norite pasiūti daugiau drabužių, ar norite išmokti daugiau taisyklių.

Kas be ko, svarbu ir kaina. Įvertinkite kainos ir kokybės santykį, t.y. kokia akademinės valandos kaina, kas į tą kainą įeina, ar reikia už ką nors mokėti papildomai, kas siūloma programoje, kiek žmonių grupėje, kokia dėstytojos patirtis ir t.t.

Ir neteisinga būtų klausti, ką aš mokėsiu baigus kursus. Čia jau priklausys ir nuo Jūsų.

Linkiu teisingų pasirinkimų! O mes pasistengsime kuo daugiau Jums duoti!



0 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page